Herenkleding in velours en ribfluweel

Herenkleding in velours, velvet of fluweel: je ziet die stof weer overal in jassen en broeken. De échte Great Gatsby kleding dateert van honderd jaar geleden.

 

Maar wat is precies het verschil tussen die namen, want mensen spreken ook van ribfluweel en corduroy? En wat we natuurlijk ook allemaal kennen: een ‘floeren’ broek.


Corduroy of ribfluweel

Corduroy is een geribbelde geweven stof. Andere namen voor corduroy zijn ribfluweel en ribcord. De naam ‘corduroy’ dook voor het eerst op in jaren zeventig kleding. De broeken en jassen uit die tijd zijn vandaag weer helemaal in de mode, net zoals de jarentwintigkleding.

ribflueel


Fluweel kwam voor ribfluweel

Neem je een kledingstuk in fluweel in de hand, dan voelt het als luxueus en zacht aan. Fluweel glanst ook mooi. Kijk nog eens goed, je ziet vaak dat bij fluweel de haartjes rechtop staan. Hoe komt dat? De haartjes zijn doorgesneden lusjes geweven katoen of zijde: dát is het geheim.

flueel


Staat er velvet op het etiket?

Heeft niets met vel en niets met vet te maken. Het is gewoon het Engelse woord voor ‘fluweel’.

velvet


En velours dan, mon amour?

Velours is Frans, máár de stof is toch anders dan fluweel. Bij velours wordt niet geknipt, maar wel gesneden: de lusjes zijn losgesneden, getrokken en soms zelfs opgeruwd. Daardoor zie je dat velours zwaarder is. Ook glanst het minder.

velours

Ribfluweel combineert mooi met andere kledingstukken

linnen hemden

Een ribfluwelen broek in combinatie met een flanellen overhemd, dat moet je echt eens komen proberen in onze winkel. Andersom kan ook: een camelkleurige corduroy jas, vest of blazer combineren met een broek in jeans of denim of een wollen trui. 

 

Kies bij deze kledingstukken gerust voor opvallende kleuren, want dat zal je galant staan. Ribfluweel in zachte kleuren zoals beige of grijs kan ook, zeker als je een meer nonchalante look wil uitstralen. Kijk dan vooral naar broeken in corduroy, bijvoorbeeld chino’s in camel of bruin. 

→ Nog een stukje nonchalanter zijn velours broeken, lichtjes opgeruwd. Combineer ze met een los flanellen overhemd of een strakke rolkraagtrui. Een corduroy vest met grote zakken kan ook. Als je die kleding aantrekt, klinkt in de verte The Velvet Underground …

Onze merken velours, ribfluweel (corduroy)


Samsøe & Samsøe

Opgericht door de gebroeders Klaus en Preben Samsøe in Kopenhagen. Zij brengen stevige Scandinavische kwaliteit. Hoogwaardig velours, met soms speelse en functionele details. Uitstekend afgewerkte kledingstukken.

samsøe en samsøe


Drykorn

Grootstedelijk en betaalbaar, progressief en geëngageerd: die woorden kenmerken het Duitse merk Drykorn, dat meestal werkt met stoffen uit Italië en Frankrijk, onder meer velours. 

drykorn


Suit Modern Archives

Nieuw in ons gamma is Suit Modern Archives. Dit merk laat zich inspireren door vintage, levert vakmanschap en authentiek design. In hun collectie zitten fluwelen en corduroy kledingstukken die de modetrends ruim zullen overstijgen.

suit modern archives


Xacus

Flanellen en velours hemden in één of veel kleuren vind je hemdenspecialist Xacus. Made in Italy, een uitzonderlijk oog voor detail inbegrepen.

xacus


Mason’s

Ribfluwelen broeken van dit Italiaanse merk zijn de moeite om eens te komen passen. Het zijn klassiekers die als basisstuk thuishoren in iedere mannenkleerkast.

mason's


40WEFT

Zoek je naar een mix van trendy en vintage? Iets buiten klassement? De corduroy broeken van dit innovatieve Italiaanse merk zijn misschien geknipt voor jou.

mason's


Hoe goed sta jij met velours of ribfluweel? Loop langs en voel hoe aangenaam deze stof is. Wij begeleiden je naar een elegante fluwelen combinatie.