Een polo past voor elk moment

stijlvolle polo

Dankzij een polo kom je van ‘s ochtends tot ’s avonds verzorgd voor de dag. Op het werk, voor een vergadering online of offline, op bezoek bij een klant, onderweg of in je vrije tijd. Maar waarom precies een polo? 

 

Een polo is comfortabel en stijlvoller dan een T-shirt. En hij is praktisch, want heb je geen zin om een strak hemd uit de kast te halen? Grijp gewoon naar een polo. 

 

Het is bovendien een goed gekozen kledingstuk voor zomerse afspraken, sportevenementen en barbecues in de tuin. Altijd handig meegenomen, zo’n polo!

Polo’s in allerlei stoffen en soorten

Bij Oud Stadhuis vind je allerlei soorten polo’s. Met knoopjes of buttonless. In verschillende kleuren. Met subtiele details in innovatieve materialen zoals wol, katoen en cool dry – zie onder meer bij ons merk Genti. Maar welk merk je ook kiest, met een polo ben je altijd zeker van een verfijnde casual look.

 

't is goed te weten dat er polo's zijn in twee soorten: piqué en jersey.

Poloshirt in piqué


Piqué is de originele polostof. Het geweven patroon geeft het materiaal een gestructureerd oppervlak. De stof is wat zwaarder, maar de gaatjes in het weefsel zorgen ervoor dat ze goed ademt. Daardoor ontstaan geen zweetvlekken. De mouwen eindigen meestal in een geribde band of manchet. Door een tikkeltje meer substantie en structuur oogt de piqué polo wat meer formeel en professioneel.

polo piqué

Poloshirt in jersey


Een jersey polo is gemaakt van dezelfde weving die voor T-shirts wordt gebruikt, en voelt net zo plat, glad, zacht en rekbaar aan. De mouwen van een jersey polo hebben de neiging om te eindigen in een eenvoudige zoom, in plaats van een aparte band. Jersey is lichter in gewicht en daardoor koeler, maar zal minder makkelijk zweet doorlaten. Jersey polo’s ogen ook wat meer casual.

polo jersey

Een poloshirt in stijl dragen, hoe doe je dat?

passende polo

Kies een polo die lang genoeg is om de onderkant in je broek te stoppen en kort genoeg om over je broek te dragen – zonder dat hij op een nachthemd lijkt. Kijk ook naar de mouwen bij een korte polo: ze mogen ongeveer tot halverwege je biceps zitten, maar niet langer dan tot 2/3 van je bovenarm. Een polo mag best nauw aansluiten op je lichaam, maar hoeft ook niet te strak te zitten. En je moet ook nog steeds in staat zijn om een paar vingers onder de mouwen te steken.

 

Een hemdje onder de polo hoeft niet. Een polo is bedoeld om gedragen te worden als een basis of enkele laag. Draag je er nog iets onder, zorg er dan voor dat het niet komt piepen onder de kraag van de polo. 

 

Knoop ten minste een van de knopen dicht. Als alle knopen los zijn, ziet het er slordig uit. Eén is meestal goed. Knoop je ze allemaal dicht, dan ziet het poloshirt er heel anders uit, en ironisch genoeg ook iets meer rebels.

 

Combineer een polo gerust met jeans, dat staat altijd goed. Bij warm weer kom je door een combinatie van polo en bermuda ook altijd stijlvol uit de hoek. En een polo onder een sportjasje of pak? Staat mooi!

René Lacoste, de uitvinder van de polo

 

Laten we ook nog even een oude krokodil uit de sloot halen: René Lacoste. Elk jaar kun je zijn logo weer zien op het tennistornooi van Roland-Garros in Parijs. Dat komt zo.

 

Een eeuw geleden – in de ‘roaring twenties’ – was Lacoste een bekende Franse tennisser. Tijdens een tornooi in Amerika ontmoette hij een kapitein die een koffer gemaakt van krokodillenleer bij zich had. Zo’n oogverblindend mooie koffer, die wou René Lacoste wel. En hij ging een weddenschap aan: als de Franse Davis-Cupploeg van Australië won, dan was de koffer van hem. Helaas, hij verloor. Een krant schreef: ‘Lacoste heeft gisteren weliswaar zijn koffer van krokodillenleer verloren, maar daartegenover staat dat hij als een ware alligator heeft gespeeld!” Daardoor kreeg Lacoste de bijnaam ‘le Crocodile’.

 

Tennissers droegen in die tijd witte overhemden met lange mouwen. Veel te warm en niet handig om in te tennissen. Daarom ontwierp Lacoste een poloshirt, dat hij voor het eerst droeg in 1926. Hij bracht de polo in 1933 op de markt en richtte zich specifiek op tennis en andere sporten. Het duurde tot de jaren zestig voordat mensen ook buiten het sportmilieu polo’s gingen dragen.


Bij Oud Stadhuis hebben we geen polo’s van Lacoste, maar wel van:


No Nationality 07

Polo’s zowel met knoopjes als buttonless

 

No Nationality 07 bestaat sinds 2007 en is snel doorgebroken. Als merknaam gebruiken ze vaak ‘NN07’. De oprichters willen verder gaan dan zwarte en monotone mode. En ze combineren Japanse perfectie met Scandinavische eenvoud. Leuke stijl voor wie niet van ingewikkelde kleding houdt.

samsøe en samsøe


The GoodPeople

Polo’s zowel met knoopjes als buttonless

 

Kwaliteit, stijl, duurzaamheid en positiviteit zijn de belangrijkste uitgangspunten van The GoodPeople. Kom hun polo’s proberen en bereid je voor op geweldige tijden, want je zult overal opperbest voor de dag komen. Drykorn

Polo’s met knoopjes

 

Je kent Drykorn oorspronkelijk als een broekenlabel. Maar ondertussen heeft Drykorn zich ontwikkeld tot een geraffineerd en stijlvol merk dat vandaag de dag allerlei productlijnen aanbiedt – ook polo’s. Draag je dit merk, dan straal je een grootstedelijk, bereikbaar en vooruitstrevend karakter uit. Is dat jouw stijl, dan passen deze polo’s jou perfect.

drykorn


Genti

Polo’s met knoopjes

 

Je vindt bij Genti een groot aanbod nette poloshirts voor heren in een breed kleurenpalet. Interessant zijn de piqué polo’s met verschillende banden op de mouw: neon kleuren worden afgewisseld met donkere of juist lichte kleuren voor een sterk contrast. De best verkochte polo uit de collectie van Genti is de Cool Dry polo. Je kunt een Genti cool dry polo keer op keer wassen, zonder verkleuring. En zoals de naam al zegt, houdt een cool dry polo je altijd fris, ook op warme dagen.

xacus


Roberto Collina

Buttonless polo’s

 

Het Italiaanse merk Roberto Collina – voor zover wij weten geen familie van de ex-voetbalscheidsrechter Pierluigi – is gevestigd in de buurt van Bologna en heeft een lange traditie in de productie van gebreide kleding. Het merk levert al 70 jaar hoogstaande kwaliteit en innovatie. Alle polo’s van Roberto Collina zijn gemaakt in Italië. Questa è classe!

mason's


Hoe goed kom jij ermee voor de dag? Loop langs en pas een polo.