Natuurlijke kleding houdt je cool

Je mag weer uit je kot. Eindelijk. Nog maar één stap buiten en de hitte overvalt je. Hoe kom je de zomer door zonder je te pletter te zweten? Dat doe je met natuurlijke kleding gemaakt uit katoen en linnen. Ontdek waarom de kwaliteit van deze stoffen zoveel beter is. Let’s go!

Natuurlijke kleding, topkwaliteit textiel

hemd korte mouw katoen

Om te beginnen: kies voor katoen en linnen. Waarom? Textiel kan van natuurlijke of kunstmatige oorsprong zijn, maar gaat het over écht hoogkwalitatieve kleding, dan worden er steevast natuurlijke grondstoffen gebruikt. Katoen en linnen zijn twee van de belangrijkste plantaardige vezels om onder meer hemden, T-shirts, broeken, jasjes, bermuda’s en andere zomerkleding mee te maken.

Eeuwenoud katoen en linnen

Hoe het allemaal begon? Katoen wordt al meer dan vijfduizend jaar verbouwd in Indië, het gigantische gebied dat zich uitstrekt van het zuidoosten van Iran tot het zuidwesten van China. Nadat de spinmachine werd uitgevonden, verschoof de productie van katoen tijdens de 18e eeuw naar het Verenigd Koninkrijk.

 

Linnen was lang geleden een luxeproduct en werd voor het eerst geproduceerd in het oude Egypte. Via de Romeinen kwam linnen naar Europa. Vooral Vlaanderen, Nederland en Frankrijk bleek goede grond te zijn voor de vlasplant, die de basis vormt van de textielvezel linnen. Niet toevallig groeide Brugge uit tot linnenhoofdstad van de wereld.

Waarin verschilt katoen van linnen?

linnen hemden

Katoenen kleding geeft iets meer warmte dan linnen kleding, omdat katoenvezels iets zwaarder en dikker zijn. De stof linnen ademt uitzonderlijk goed en is daardoor vooral populair in warme klimaten. Wel kreukt linnen sneller, maar het is drie keer zo sterk als katoen. Bovendien is linnen moeilijker te spinnen en daardoor exclusiever dan katoen.

→ Je kunt je met beide soorten natuurlijke kleding nú buitenkomen zonder meteen als een stoomboot te beginnen puffen. Want ondanks hun verschillen kun je katoenen kleding en linnen kleding allebei perfect dragen bij zomerse temperaturen.

Uitgebreid aanbod linnen en katoenen kleding

ko samui t-shirt

Op zoek naar een T-shirt, hemd, vest of bermuda gemaakt van natuurlijke grondstoffen? Natuurlijke kleding met een plantaardige oorsprong is eerlijker en authentieker dan ooit – in tegenstelling tot synthetische en kunstmatige imitaties. 

 

Bij Oud Stadhuis vind je de allernieuwste kwaliteitsvolle kleding uit linnen en katoen van onder andere The Good People, Scotch & Soda, Drykorn, Xacus, 40 Weft en Ko Samui. Die laatste is een geweldige ontdekking, kom zeker eens langs om het assortiment te bekijken. Uiteraard krijg je van ons professioneel advies op maat bij het kiezen van jouw zomeroutfit.


Ko Samui Tailors

Compleet handgemaakt in Italië met fijne en gesofisticeerde materialen. De kleuren, beelden en teksten op de kleding gaan van uitbundig tot sober. Kies maar uit!

ko samui


The Good People

Kwaliteit, stijl, duurzaamheid en positiviteit zijn de kernelementen van dit merk. The Good People ontwerpt alles in Nederland en produceert puur en alleen in Europa.

the goodpeople


Xacus

Kreukvrije mannenhemden in organisch katoen gemaakt uit hoogkwalitatieve basismaterialen. Ideaal voor drukke dagen en (als het weer mag) verre reizen.

xacus


Meer weten over de dresscode summer chic of het dragen van een bermuda? Check zeker onze andere blogs boordevol tips en informatie.

 

En zoals gezegd: spring terug gerust binnen in onze winkel voor een ruime keuze natuurlijke kleding. Samen zorgen we ervoor dat je stijlvol én comfortabel de zomer doorkomt. Weer of geen weer!