Jeans, denim of spijkerbroek kiezen

Een jeans hangt of ligt in bijna elke kleerkast. Of juist niet … want veel mannen dragen hun jeansbroek dag in dag uit. Maar welke spijkerbroek is de beste keuze voor jou? Hieronder slaan we de klinknagel op de kop.

Waar komt jeans vandaan?

jeansbroek

Jeans is een echt basisstuk dat ook nog eens verschillende namen heeft. Bijvoorbeeld ‘denim’. Wist je dat denim een afkorting is van de oorspronkelijke Franse benaming serge de Nîmes? De jeansstof werd voor het eerst vervaardigd in het Zuid-Franse Nîmes, waar wevers het Italiaanse Genes probeerden na te maken. Het resultaat? Een sterk geweven katoen dat we nu kennen als denim of jeans.

 

De klinknageltjes kwamen er trouwens al in 1872 bij, want ze maken de jeans steviger. In 1922 werden de riemlussen toegevoegd en nog later de ‘coin pocket’ of ‘watch pocket’.

 

Hoewel een jeansbroek een ware klassieker is, blijven merken met steeds nieuwe variaties jeans succesvol uit de hoek komen. Hieronder een overzicht.

Zo draag je een jeansbroek voor heren

Niet iedereen staat met elk model mannenjeans. Hieronder vind je voornaamste soorten jeansbroeken en hoe je ze best draagt.

Regular jeans heren

De regular fit is de perfecte jeansbroek voor heren die een iets voller en breder figuur hebben. De pijp van dit type broek is recht vanaf de bovenbenen tot aan de enkels.

 

Als je houdt van klassieke spijkerbroeken met meer dan voldoende ruimte, dan is dit de broek voor jou.

regular jeans

Tapered jeans heren

Een populaire en nieuwe spijkerbroek voor mannen is de tapered jeans. De broekspijp heeft een gewone pasvorm aan het bovenbeen en versmalt naar de enkels toe. Als je bovenbenen iets breder zijn, dan zit een tapered jeans jou als gegoten. Wel even opletten als je smalle heupen hebt, want dan geeft dit type broek een pofeffect. Dat kun je maar beter vermijden.

 

tapered jeans

→ Door de smalle broekspijp blijft de tapered jeans perfect op je schoenen vallen in plaats van er overheen. Ideaal dus als je van het effect van een strakke broek houdt, maar je jezelf niet echt in een skinny jeans wilt hijsen.

Skinny jeans heren

De skinny jeans is een type van jeansbroek voor heren dat de laatste jaren weer sterk in de mode is. Zoals de naam het zegt, sluit een skinny jeans nauw aan en zijn de broekspijpen smal. Het materiaal bestaat niet altijd helemaal uit denim. Vaak zit er wat elasthaan in die de nauwe broekspijpen de nodige stretch of rekbaarheid geeft om over vlot over je voeten te trekken. De pijpen van een skinny jeans kun je stijlvol in je laarzen of boots dragen. Met sneakers gaan ze natuurlijk ook.

bootcut jeans

Alle soorten jeans op voorraad

Welke jeans nog in ons assortiment zitten? Straight jeans, relaxed jeans, baggy jeans, relaxed slim taper, antifit, loose taper… En natuurlijk ook destroyed: jeans met modieuze gaten en scheuren.

 

Een klare kijk nodig bij de keuze tussen al die soorten jeansbroeken? 

 

Bij Oud Stadhuis helpen we je graag om de jeansbroek te vinden die perfect bij jouw figuur en smaak past. Het advies van Hannes krijg je er gratis bij. 

 

Resultaat: een trendy outfit waar je je goed in voelt. Zeker omdat jeans perfect te combineren is met een vlot jasje, een nette trui – dan ben je casual chic – of een stijlvol mannenhemd.

 

Waar begin je? We hebben drie tips voor spijkerbroeken van topmerken.


Neuw Denim

De naam (zonder i!) verwijst naar de plek in Brussel waar het merk begon: de Nieuwlandstraat. Het concept van Neuw Denim is ‘vintage revision’: elke collectie jeans heeft een hersteldraadje door de achterzak, onderaan de pijpen is een verticale insnijding aan elkaar genaaid en aan de voorkant van de broek hangt een ringetje. Stijlvol, authentiek en urban.

neuw jeans


7 For All Mankind

Deze jeans komen uit Los Angeles, Californië. Het merk kreeg de bijnaam ‘Sevens’ en doet het goed in Hollywood en daarbuiten. Bekende mannelijke dragers van 7 For All Mankind zijn onder andere Ashton Kutcher, Ryan Reynolds en Prins Harry.

7 for all mankind jeans


Drykorn

Een snelle groeier in de modewereld. Drykorn deelt zijn jeans op in ‘skinny jeans’ en ‘slim fit’. Ze zijn beschikbaar in verschillende wassingen en kleuren. De jeans ogen altijd stoer en minimalistisch met een speelse knipoog.

drykorn jeans


Hoe staan onze jeans jou? Kom ze passen. Je krijgt deskundig advies. 

Heb je al een kledingstuk en zoek je daar een nieuwe, passende jeans bij? 

Breng ze gerust mee om te proberen.