Bermuda’s, stijlvolle zomerbroeken voor heren

Als mannen een short uit de kast halen, is dat meestal een bermuda. Deze populaire korte broek verschilt van andere modellen, door de zoom die net boven de knie komt. In tegenstelling tot cargo-shorts (die dezelfde lengte hebben), worden ze uit verfijnde stoffen gemaakt en hebben ze een gestyleerde afwerking. Bermuda’s zorgen hierdoor voor een elegantere uitstraling tijdens warme zomerdagen.

Korte broek met een verleden

bermuda

Deze stijlvolle short dankt z'n naam aan het eiland Bermuda. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er op het overzeese grondgebied een tekort aan textiel. Bankbedienden namen er de kledingstijl over van Britse militairen in tropenuniform. In de eerste plaats om te besparen op grondstoffen. Dat het klimaat er tropisch is, was meegenomen.

 

Sinds de jaren vijftig werden korte broeken ook gedragen door sporters. Daarna deden bekende figuren een duit in het zakje. Tegenwoordig behoren bermuda's tot de outfit van de meeste mannen, zeker op snikhete dagen.

Ideaal weer voor een bermuda

bermuda 40weft

Tijdens de zomermaanden duiken korte broeken zo goed als overal op. Bij innovatieve ondernemingen is een millennial in een hippe bermuda geen uitzondering meer. Op informele bijeenkomsten dragen mannen makkelijker dan vroeger een kniehoge short. Zelfs op formele gelegenheden zie je weleens trendy mannen in bermuda.

 

Door passende vestimentaire keuzes te maken, zorg je ervoor dat je in korte broek ook goed gekleed kunt gaan. Hou er rekening mee dat je in shorts minder stof hebt om je uit te dossen, waardoor combineren met andere stukken en het gebruik van accessoires cruciaal is.

 

Kies in de eerste plaats voor een polo of een sportief hemd met korte of opgerolde mouwen. Let op met T-shirts.  Bermuda’s gaan daar iets moeilijker mee samen. T-shirts passen beter bij de losse stijl van cargo-shorts.

Denk ook aan de extra's

armband pig & hen

Draag  bijpassend schoeisel en een riem. Neem iets sportiefs, in canvas of leder. Denk eraan dat een riem in een contrasterende kleur de buikomtrek accentueert. Een riem in dezelfde kleur van je broek of polo verhelpt dat, als het nodig is.

 

Hou steeds rekening met je proporties. Alles wat boven de blote benen komt, ziet er volumineuzer uit. Dat komt doordat iemand die naar je kijkt vergelijkingszones heeft. Bij sommige combinaties en draagwijzes levert dat een kippenpootjes-effect op. Dat risico loop je zeker als je benen nog wat zon kunnen gebruiken.

 

Ook accessoires zijn belangrijk wanneer je in een bermuda rondloopt. Doordat je minder bedekt, gaat meer aandacht naar de items die je bij je kleding draagt: een armband van Pig & Hen of van Steel and Barnett, bijvoorbeeld.


In Oud Stadhuis vind je bermuda's van 40WEFT, Myths, Drykorn en The Good People. Hannes' advies krijg je er gratis bij. Kom zeker langs. Jij bent steeds welkom.